_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

אפידורל... או "איך להתמודד עם כאב הלידה"

תמיד שואלים אותי "ומה דעתך על אפידורל?"

אז בואו נדבר על זה קצת :)

אני אוהבת לדמות אפידורל לנסיעה ברכב. אנחנו יודעים שיש סכנות ויכולה להיות תאונה (אפילו קטלנית) אבל אנחנו עדיין נוסעות באוטו - כי זה נוח, זה מקצר תהליכים ולפעמים פשוט חיוני.
אבל לעולם לא נעלה לאוטו בלי ללמוד לנהוג, נכיר את התמרורים ונעשה כל מה שאנחנו יכולות מהצד שלנו כדי שהנסיעה תהיה הכי בטוחה שיכולה להיות. נכון?!??
וכמו באוטו, גם עם אפידורל, יש דברים שאינם תלויים בנו (המרדים, סכנות של ההליך או השפעות של התרופה) שיכולים להוביל לתוצאות לא רצויות.
אז בואו נתרכז בצד שלנו.

מה אנחנו יכולות לעשות כדי שזה יהיה כמה שיותר בטוח, וישרת אותנו נאמנה?

1. לקחת את האפידורל אחרי מעבר ללידה פעילה + כלומר פתיחה חמש סנטימטר ומעלה.
2. לא ללחוץ על כפתור התוספת של עוד חומר מרדים אם את לא חייבת. גם אם זה יכאב קצת, זה עדיף על פני חוסר תחושה מוחלט שבו לא תדעי לאן ללחוץ ואיך.
3. אחרי האפידורל- נוחי שעה שעתיים ואז ממשיכים לעבוד- תנסי לדמות לגוף מצב של לידה פעילה. שני תנוחות, תזיזי את האגן ותניעי את הרגליים. אם את לא מצליחה לזוז- בקשי מהמלווים שלך שיעשו את זה עבורך.
4. ריבוזו יכול לעשות פלאים בנענוע הגוף, הרגעה ועזרה לעובר לרדת באגן לכיוון היציאה (גם סדין בית חולים יעשה את העבודה מצוין :) )
5. אחרי האפידורל, זה ממש לא הזמן לעשות בחדר מסיבה עם כל המשפחה שמחכה במסדרון או להדליק חדשות בטלויזיה. תישארי באווירת לידה: אורות עמומים, שקט, מוזיקה רגועה והתכנסות פנימה. גם אם את לא מרגישה את הכאב, עדיין קורה משהו משמעותי מאוד בגוף שמבקש את תשומת הלב שלך. הקשיבי לו.

ומה עושים עד שהאפידורל מגיע?

גם אם את רוצה אפידורל, כדאי לקרוא את ההמשך, כי בין אם את לוקחת אפידורל או לא, בכל לידה יש מידה של כאב ועדיין יש להתמודד עם כאבי הצירים (לפחות עד האפידורל).
הלידה כרוכה בכאב- כאב פיזיולוגי. שנועד לפתוח את צוואר הרחם, למתוח את הפירנאום, לדחוף את התינוק ולהוציא אותו מגופך.כאב שגורם לנו להתרכז פנימה, לזוז, לעזוב את ענייני היום יום ולמצוא ביטחון ותמיכה כדי ללדת.

אז קודם כל בואי נבין שהוא ממש חשוב ללידה שלך. ואז נראה איך את יכולה לעבור את הצירים יותר בקלות:

הרבה נשים לא מודעות לכך שיש עוד אלמנטים המשפיעים על תחושת הכאב בלידה ועוזרים לנו או מפריעים לנו להתמודד עם אותו כאב
-הורמונים שמופרשים במוח.
-תפיסת הכאב שלנו והרגשות שלנו כלפי הכאב הזה.
-פחד ומתח.
-תגובת הגוף לציר
כל אלו גורמים לשונות שבתפיסת כאבי הלידה בין אישה אחת לאחרת.

התמקדי בהתמודדות עם הכאב עצמו


חז"ל אמרו כי לכאב שלושה אספקטים

דולה הכאב עצמו-תחושה פיזית ברורה
דולה הפחד מפני הכאב
דולה והפחד שהכאב לא יחלוף לעולם

במידה וננטרל את 2 החלקים האחרונים ונישאר עם הכאב עצמו, יהיה קל יותר להתמודד עם אותו כאב. אבל איך אפשר לעשות את זה?
באופן הגיוני, אנחנו יודעות שהכאב יחלוף (אם לא כשיסתיים הציר אז כשתסתיים הלידה בטוח, נכון?!)
עוד דבר שעוזר הוא ההבנה שכאב לידה הוא לא כמו כל כאב שאנחנו פוגשים בגוף שלנו. בניגוד לכאב שמעיד על בעיה או על קושי, כאבי הלידה מביאים לתוצאה טובה. זה הכאב היחיד שנחווה בגוף האנושי שלא כדי להתריע על משהו. הפחד מפני הכאב הוא הרבה פעמים בלתי נמנע. אבל בתהליך רגשי עם ליווי נכון, אפשר להביא את הפחד לעבוד עבורינו. להפוך אותו לכוח מניע במקום משהו מונע שעוצר אותנו. המחשבה שכל ציר יקדם אותך לקראת המפגש עם תינוקך וכל לידה מסתיימת-תעזור בהתמודדות עם הפחד מפני הכאב.

החטא הקדמון


האם בהכרח לידה כרוכה בכאב ובסבל? בתנ"ך נכתב " בְּעֶצֶב, תֵּלְדִי בָנִים. " , אך האם העצב מתקשר בהכרח לכאב? יש המפרשים זאת כי כאבי הלידה הם עונש על החטא הקדמון. אולם, פירוש דרש קבע כי המילה "בעצב" הכוונה לעבודה קשה שכרוכה במאמץ, זאת מבחינה של פסוקים שונים שבה המילה מופיעה בהקשר זה ("לחווה נאמר: טז אֶל-הָאִשָּׁה אָמַר, הַרְבָּה אַרְבֶּה עִצְּבוֹנֵךְ וְהֵרֹנֵךְ- לאדם נאמר: יז אֲרוּרָה הָאֲדָמָה, בַּעֲבוּרֶךָ, בְּעִצָּבוֹן תֹּאכְלֶנָּה, כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ.),  ויש המייחסים את ה"עצב" מלשון עצבות לתחושות שאחרי הלידה, שעשויות להיות מלוות בדכדוך בגלל העומס ההורמונלי יוצא הדופן. בסופו של יום, האמונה בכך שהלידה כרוכה בסבל, עשויה ליצור מציאות זו הלכה למעשה ויתכן שלא לכך התכוון האל במילים אלו.

גם למונח "חבלי לידה" יש משמעות שאיננה קשורה בכאבים והיא הקשר שבין האימא והתינוק שנוצר באמצעות חבל הטבור. קשר זה מתנתק ברגע הלידה, הכאב הוא כאב רגשי של הניתוק והפרידה.
כאשר האל דיבר לאדם וחווה הוא לא שינה את הדרך שבה היא יולדת. הדבר היחידי שהשתנה הוא הציפיה של חווה לעצב- הקללה של השם לחווה היא שהוא טמן בה את הפחד! הפחד בהכרח הוביל לכאב ואת שניהם רבות מאיתנו נושאות בהגיענו ללדת (מעגל פחד-מתח-כאב).

להפריד כאב מסבל

יש הבדל בין כאב לסבל- הסבל הוא הפרשנות של השכל לכאב במקרים מסויים ולא חלק מן הכאב. הכאב נועד להתריע  בפנינו שמשהו קורה ולמקד אותנו בלידה. הכאב מחבר את האישה עם עצמה ועם העובר ומאפשר לה להתכנס פנימה. זה כאב מחזק ומקדם. הכאב מקדם את הלידה ופותח את צוואר הרחם. כאשר אנחנו מקשרים כאב עם בעיה, נוצר סבל. אבל, כפי שאמרנו , כאבי הלידה אינם מעידים על בעיה, אלא הם הדרך לפתרון.

גם במרתון, לרץ יש המון כאב אבל אין סבל. וזה, היות והוא מבין את מהות הכאב ומתעלם ממנו, כדי להגיע למטרה של ניצחון. בנוסף, הגוף של הרץ מתגמל אותו-כשסף הכאב עולה, משתחררים אנדורפינים מהמוח (חומריים משככי כאב חזקים ממשפחת האופייטים) שעוזרים לו להתמודד ולהצליח.
באופן דומה, קורה גם בלידה. אם נצליח להבין שככל שהציר חזק יותר הוא פועל טוב יותר ואם נחליט שאנחנו לא סובלות מהכאב אלא מתמקדות איתו, לקראת הפגישה שלנו עם התינוק שלנו, נצליח להתמודד עם כל ציר שמגיע בהצלחה רבה יותר. (מאמר: הזכרון הקולקטיבי)

כלים טבעיים להתמודד עם הצירים

נשימות
הרחם עובר פעילות מואצת על מנת לפלוט את התינוק וזה גוזל רבות מהחמצן בדם. טכניקות שונות של נשימה מסייעות להפחית את רמות הכאב במהלך הצירים ולחמצן את התינוק (להוסיף חמצן לדם). בנוסף, נשימות עמוקות (בטניות) עוזרות להפחית מתח ולהגביר את אפקטיביות הצירים.

מגע
בעצם העצה (הסאקרום) עוברים נוזלי השדרה וזהו איזור עם המון עצבים. מגע נכון באיזור זה מקל על עוצמת הכאב ומאפשר להתמודד ביתר קלות עם הכאב.

תנועה
הגוף מתוכנת לתנועה. רוב הנשים, אילו ניתנה להן בחירה, יעדיפו להיות בתנוחות זקופות ובתנועה בזמן ציר- האפקטיביות של התכווצויות הרחם עולה וסף הכאב יורד בכמה מונים.

מים    
מים זורמים או אמבטיה מקלים מאוד על כאבי הצירים, "עוטפים" ונותנים תחושה טובה. המים משפרים את הזרימה האנרגטית ומניעים אותה. בהיסטוריה תמיד מסופר על מקור מים באיזור שבו נשים ילדו.

בקשר למים, כדאי לזכור שני סייגים: בצירים לא סדירים ואפקטיביים עדיף שלא לטבול באמבט חם (מעל 37 מעלות), ובירידת מים אין לעשות אמבטיות מחשש לזיהום- מקלחות בשני המקרים, אפשר וכדאי.

אפידורל

איך אפשר לדבר על כאבי לידה מבלי לדבר על האפידורל.. הוא הומצא בסוף שנות ה-70 וככל שהשתפר התהליך, כך גבר הביקוש. האפידורל מרדים את פלג הגוף התחתון ומשכך את הכאב.
אני חושבת שהאפידורל יכול להיות ברכה אך גם טומן בחובו קשיים ועלול לסבך את הלידה. בכל אופן, אם החלטת לקחת אפידורל, לא כדאי לקבל אותו לפני המעבר לפאזה הפעילה של הלידה (פתיחה של 4 ס"מ) וכניסה לחדר לידה, ככל שתיקחי את האלחוש האפידורלי בשלב מתקדם יותר בפתיחה, כך קטן הסיכוי להסתבכות. (עוד על האפידורל)

חשיבה חיובית

קחי איתך משפט או שניים שיחזקו אותך אל מול הכאב. זה יעזור להתמודד איתו אחרת ואולי גם לשנות את הגישה אליו.

משפטים לדוגמא:

דולה כל ציר מקדם אותי לסיום הלידה ולמפגש עם תינוקי.

דולה ככל שכואב יותר, הלידה יעילה יותר-כאב הצירים הוא חיובי ופותח דרך לעובר שלי לעולם הזה.

דולה בין הצירים- דמייני את רצפת האגן שלך נפתחת כמו פרח עם עלי כותרת. בכל ציר הפרח נפתח יותר ומאפשר לתינוק שלך לצאת החוצה הכאב עוזר לך להתמקד עם התינוק שלך ולעזור לו למצוא את הנתיב החוצה

דולה הציר הוא גל, הוא בא וחולף ואני מתמסרת לו באהבה

דולה בלידה הזו יש כמות מסויימת של כאב, מעיין "שק מלא צירים", וכל ציר שעובר, יוצא מהשק ולא חוזר לשם יותר. וכך השק מתרוקן יותר ויותר, עד שתפגשי את התינוק שלך.


שתהיה לך לידה טובה ובריאה

מחפשת דולה במרכז ?

חופית מנו - הדולה שלכם במרכז

התקשרי
050-8484847

| אפידורל || אפידורל בלידה || לקיחת אפידורל || שיכוך כאבים בלידה || תומכת לידה |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים