_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

לצאת מעבדות לחירות - החופש לבחור את הלידה שלך

מעבדות לחירות בלידה


חג הפסח הוא הזדמנות קוסמית לראות איפה אנחנו עבדים ברמה הרגשית. האם אנחנו משועבדות לחומר? האם אנחנו משועבדות למחשבות שליליות? האם אנחנו משועבדות לפחדים שלנו?

אז איפה העבדות הפנימית שלנו בשעת לידה?


לפעמים אנחנו עבדים של הממסד הרפואי והצוות -אנחנו נותנות להם להיות האחריות על הלידה שלנו ומוותרות עליה בעצמינו.
האם אנחנו רוצות חירות על גופינו? חירות לבחור מה יקרה בלידה שלנו? חירות לבחור איך התינוק שלנו יגיע לעולם הזה?

לאורך כל ההיריון, בלידה ואחריה, אנחנו סומכות על אחרים שיקחו אחריות על הלידה שלנו, יגידו לנו מה צריך לעשות, יגידו לנו איך מרגיש העובר שלנו, יקחו אחריות על העוברים שבתוכינו לאורך ההיריון, בלידה ואחריה.

בהיריון, הגניקולוג אומר לנו אם אנחנו מרגישות טוב ואם העובר בסדר.
הוא מחליט איזה בדיקות נעשה ואנחנו אומרות "אמן" . אני זוכרת שבהיריון הראשון שלי לא שאלתי את עצמי אם אני רוצה לעשות אותם. האם יש חסרונות בביצוע בדיקות מסויימות. או האם יש בהם טעם בכלל (מה אני אבחר לעשות אם התוצאה תהיה שלילית למשל).
הרפואה המערבית הפקיעה את הגוף שלנו מעצמינו. ניתקה אותנו מהצורך להיות מחוברות אליו והסירה מאיתנו את האחריות לדעת מה קורה בתוכינו, כי הרי המכשירים והמעבדות בטח יודעים יותר טוב. האומנם?

למשל, האם אנחנו באמת צריכות מוניטור לאורך כל הלידה כדי לדעת שהעובר מרגיש טוב?
מחקרים מראים שאין הבדל בתוצאות הלידה בין ניטור רציף לבין ניטור לסירוגין (בהנחה שהלידה טבעית ובסיכון נמוך). הוכח מעבר לכל ספק שמוניטור לסירוגין אפקטיבי בדיוק כמו ניטור רציף ואף מונע התערבויות לא נחוצות.

עוד דוגמא- האם בלידה שלנו אנחנו צריכות אישור מהמיילדת לקום מהמיטה ? או להקשיב לגוף שלנו שמבקש לזוז? או להיות במים? בזמן לידה הגוף עושה בדיוק מה שהוא צריך כדי להוציא את התינוק ממנו. חוכמה אבולוציונית מנחה אותו ללדת. התנועתיות, הצורך בתנוחות זקופות, הצורך במים, הצורך בשקט והתכנסות פנימה. כל אלו כלים של הגוף ללדת הכי טוב, ובריא שאפשר.

בואו ניקח אחריות על הלידה שלנו ונעשה מה שהגוף מבקש מאיתנו.

אם נסמוך על גופינו ועל עצמינו. אם נהיה קשובות למה שהוא מבקש מאיתנו- ניקח את החירות ללדת כמו שאנחנו רוצות!

בשיחה שהיתה לי עם נ' ובן זוגה על הזכויות שלהם בחדר לידה, מצאתי זוג שלא מודע למה שמגיע להם. שלא ברור להם שהם המחליטים מה יעשו לתינוק שלהם אחרי הלידה. שזה לא מובן מאליו שהם האפוטרופוסים שלו והם יודעים מה הכי טוב עבורו.

הרבה פעמים בחדר לידה, אני רואה מערכת שמכפיפה אותנו , הנשים, לצרכיה. הצורך שלה (של המערכת הרפואית) ברישום מטעמי רישום משפטי, הצורך שלה שניקח אפידורל (שיהיה שקט ושליטה), הצורך שלה שיהיו רק שני מלווים בחדר ועוד ועוד. מערכת שדורשת מנשים ללדת לפי פרוטוקול מאיים ודורס שגורם לנו לא לסמוך על הגוף שלנו, לא לסמוך על עצמינו ועל היכולות שהטבע נתן לנו.
אני לא טוענת לרגע שאנחנו יכולות ללדת עם דולפינים בחדר לידה. והרי זה ברור שכשמגיעים ללדת במקום כמו בית חולים, אנחנו צריכות להתאים את עצמינו במידה מסוימת להתנהלות של אותו מוסד. השאלה היא, מה המינון הנכון והאם אין בריונות במידת מה שגורמת לנו לפקפק באינסטינקטים הבסיסיים ביותר שלנו?....

והתינוק שלנו, מי אחראי עליו? מי יודע מה הכי טוב ומה נכון לו? האם זה אנחנו או הרופאים? האם זו אחות טיפת חלב או ההורים שלו?
בשיחה עם ה' היא תהתה האם מותר לה לבקש ביות מלא, כי הרי בבית החולים שבו היא הולכת ללדת הם מתנגדים לזה וטוענים שזה מסוכן והיא מסכנת את התינוק שלה. האומנם? היתכן שאמא מסכנת את התינוק שלה בכך שהיא מטפלת בו ולא כמה אחיות על חדר מלא עריסות? היתכן שהצוות הרפואי מערער את הביטחון שלנו לקחת אחריות על התינוק שילדנו הרגע? האם זה הוגן לומר לאשה שאינה אמא עדיין שאסור לה לסמוך על עצמה? איזה מן אמא היא תהיה עם ידע כזה?

בחירת המלווים שלנו

בתחום הזה השינוי כבר כאן. בכל חדרי הלידה בישראל כבר מבינים שזו זכותה של כל אישה ללדת עם מי שהיא מרגישה איתו הכי בנוח . להביא ללידתה את מי שהיא צריכה כדי שזו תהיה הלידה הכי טובה עבורה. בין אם זו דולה, חברה טובה או אמא. אין היום אף בית חולים שאוסר כניסה של דולות לשעריו או מוציא דולה מחדר לידה.

אז בואי נצא מעבדות של טכנולוגיה, מכשירים, תרופות , בדיקות אמפיריות ורופאים. לחירות של אמונה בגוף שלנו. הקשבה פנימה ולסמוך על עצמינו שאנחנו יודעות ללדת. שאנחנו יודעות הכי טוב מה נכון לנו ולעובר שלנו. עם חירות מחשבתית לשמוע מה מציעים לנו ולחשוב האם זה נכון עבורינו.


 

חג חירות שמח.

חופית מנו – דולה . לידה בידיים חמות

ליווי תהליכי היריון , לידה והורות.
הכנה רגשית ללידה
דולה פוסט ובישול בריאותי ליולדת.

 


| אחריות בלידה || חופית דולה || תומכת לידה || דולה |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים