_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

כל מה שרצית לדעת על ירידת מים

איך אני אדע שירדו לי המים?

מה עושים כשיורדים המים?

האם זה מסוכן?

אם זה יתפוס אותי באמצע הרחוב?

כל אלו שאלות שכיחות שמפנים אלי כל הזמן.
אולי זה הסרטים ההוליוודיים שמצליחים לעשות את הסצנה הזו דרמטית במיוחד, כשאישה נוסעת ברכב עם בעלה ופתאום היא אומרת "my water broke! " כשהיא בהיסטריה עם צירים מטורפים ותוך דקות ספורות ושתי לחיצות היא יולדת תינוק מתוק ונקי שמונח בזרועותיה.
נשמע לכן מוכר?

קודם כל, נתחיל מקצת עובדות מרגיעות

רק 10%- 15% מהלידות מתחילות בירידת מים ללא צירים ואין חשש שיגמרו המים ברחם. המים שיורדים הם חלק קטן מכמות המים הקיימת והגוף כל הזמן מייצר עוד. כך שתמיד יישארו לעובר מספיק מים לאורך כל הלידה. הסיכוי שירידת המים תתרחש במקום הומה אדם באמת קטנה מאוד ונדירה. היא יכולה להתרחש ללא שיופיעו לפני כן צירים, ממש יחד עם הופעת צירים או אפילו בשעת יציאת התינוק.
ישנן לידות בהן שק השפיר אינו פוקע והתינוק נולד יחד עם השק מלא במי השפיר סביבו.

מה זה ירידת מים ואיך מזהים?

ירידת מים היא מצב ששק השפיר נקרע והמים מתחילים לזרום החוצה. מרגע שירדו לך המים, הם ימשיכו לזרום עד שהלידה תסתיים. זה לא סיבה לדאגה, זה תקין לחלוטין. בכל מקרה ניתן לשים פד שיספוג את המים ואת תוכלי להיות בתנועה ובחופשיות (אם את יכולה לוותר עליו עדיף היות וזה עלול להגביר את הסיכון לזיהום ברחם אבל אם את מרגישה שזה מגביל אותך מאוד זה לגמרי אפשרי).
בירידת מים לפעמים ההרגשה היא של בריחת שתן. את ההבדל תדעי בעזרת שני דברים. האחד הוא ששתן ניתן לעצור, מי שפיר ימשיכו לזרום ללא שליטה ובזמן ציר אפילו יותר. השני הוא צבע וריח, למי שפיר צבע המים יהיה שקוף צהבהב נטול ריח או עם ריח של זרע (זכרי). במידה והמים מקוניאליים (בצבע עכור או ירקרק חום, חשוב להגיע מיידית לבדיקה רפואית). כנ"ל כאשר המים הם דמיים (עם דם בצבע ורדרד).
ישנו גם מצב של טפטוף מים, זה קורה כאשר הקרע בקרומים נעשה במיקום גבוה בחלל הרחם ולא בפתח הנרתיק. במצב כזה אפשר בקלות להתבלבל עם הפרשות וגניאליות או בריחת שתן.

האם זה אומר שאני אלד בקרוב?

לא בהכרח. יש לידות שקורות מספר שעות מירידת המים ויש כאלו שפוגשות את תינוקהן מספר ימים לאחר מכן. חשוב להתאזר בסבלנות ושיהיה לכן ספר טוב.

אז מה לעשות?

אחרי ירידת מים חשוב להגיע לבית חולים ולהישאר שם במעקב. במידה והמדדים שלך ושל העובר תקינים, אין מניעה להמתין עד שצירים יתפתחו בצורה ספונטנית.
אם יש לך ספק באם מה שאת מרגישה זו ירידת מים או לא, אפשר לחכות שעה או שעתיים ולראות מה קורה. אם זה הפרשות זה כנראה יפסק ואם זה ירידת מים זה עשוי להתפתח לירידת מים חד משמעית. אם עדיין לא ברור, עדיף שתיגשי לבית היולדות לבדיקה על מנת לוודא. ישנן בדיקות ביתיות לזיהוי מי שפיר, הן לא מאוד אמינות ורצוי פשוט להגיע לבית חולים.

מה החשש בירידת מים?

- זיהום – מרגע שירדו המים הרחם פתוחה וזיהומים יכולים לחדור פנימה. במידה ויש זיהום ברחם זהו מצב מסכן חיים לעובר. החדשות הטובות הן שניתן לדעת שמתפתח זיהום בגוף באמצעות מדידת חום פשוטה. לכן, מרגע שירדו לך המים חשוב לבדוק כל ארבע שעות את חום הגוף. בכל בתי החולים מתחילים מתן טיפול אנטיביוטי בין 12-18 שעות מירידת המים ועד הלידה כדי להגן על הגוף מזיהום.
- שמיטה של חבל טבור – זהו מצב נדיר (קורה ב 1% מירידות המים) אבל בהחלט מסוכן מאוד. אחרי שירדו המים יש חשש שחבל הטבור של העובר ישתלשל דרך הנרתיק החוצה במידה והראש של העובר גבוה באגן וזה מאוד מסוכן. חשוב שתשימי לב ותהיי עירנית. במידה ואת מרגישה את חבל הטבור, שכבי בתנוחת המוסלמי המתפלל (עמידת 6 כשהטוסיק למעלה והראש למטה צמוד לרצפה) והתקשרי למד"א בדחיפות.
-מצוקה עוברית – חשוב לוודא שהעובר מרגיש טוב אחרי שירדו המים ושהפקיעה הפתאומית של הקרומים לא הכניסה אותו למצוקה. במידה והוא מרגיש טוב, יעשו מוניטור כל כמה שעות כדי לבדוק מה שלומו עד הלידה.

האם יזרזו את הלידה או לא ?

מחקרים מראים, ש 90% מהלידות שמתחילות בירידת מים מתפתחות לצירים באופן ספונטני תוך 48 שעות מרגע ירידת המים. לכן, שווה להתאזר בסבלנות. לגבי הפרוטוקול והמדיניות בבתי החולים, זה משתנה מבית חולים אחד לאחר. בחלקם ממליצים באופן מיידי על זירוז, בחלקם יחכו 24 שעות ולפעמים גם 48 שעות בסבלנות מרשימה. במידה והמדדים שלך ושל העובר תקינים, זכותך לבחור מה נכון לכם כמשפחה. והאם להתחיל זירוז רפואי או להמתין ללידה ספונטנית בהשגחה בבית החולים. חשוב לדעת, שישנן מדינות בעולם שממתינים גם 72 שעות לתחילתה של לידה לפני שמתחילים השראת לידה רפואית (זירוז).
במקרה של מים מקוניאליים, יש צורך במעקב קפדני יותר של מוניטור ולא מאפשרים להמתין הרבה לפני זירוז (השראת לידה) מחשש למצוקה עוברית.

מה מותר ואסור אחרי ירידת מים?

עדיך להימנע מסקס או החדרה של כל דבר לנרתיק – זה מעלה את הסיכון לזיהום תוך רחמי, לכן רצוי להימנע מיחסי מין וכן מבדיקות וגינליות ככל שניתן עד ללידה.
אמבטיות –רצוי להימנע מאמבטיות אחרי ירידת מים. מקלחות אפשר לעשות בחופשיות. ישנן מקומות שמאפשרים להיכנס לאמבטיה לאחר פתיחה של 5 סנטימטר.

מה לעשות בינתיים עד שהלידה תתחיל?
להתאזר בסבלנות והרבה אורך רוח. במקביל אפשר לעשות פעולות שיכולות לעודד את תחילתה של הלידה כמו עיסוי פטמות, הליכה או טיפול הוליסטי לזירוז.
 


*המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.


| ירידת מים || פקיעת מים || טפטוף מי שפיר || ירידת מים או פיפי || ירידת מים טפטוף |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים