_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

איפה כדאי לי ללדת ?


לידה היא חוויה משמעותיות ביותר שעוברת עלינו, והיא נשארת איתנו לעד. בין אם היא חוויה טובה ובין אם לאו. גם לבחירת בית החולים ללידה יש משקל בהשגת הלידה שאת שואפת לעצמך.
אפשר היה לחשוב שכל בתי החולים זהים. הם נראים אותו דבר ומטרתם זהה. אך בכל זאת, יש הבדלים בין בתי היולדות השונים. החל מנתונים טכניים דרך דרכי טיפול ואג'נדות שונות ודרכי יילוד וטיפול ועד לאפשרויות טיפול בתינוק. מתוך הבנה זו, חשוב מאוד שתלכו ביחד להתרשם באופן אישי מבתי החולים שרלוונטיים עבורכם. כדי להבחין בהבדלים, להרגיש את היחס ולבחור מה הכי מתאים ונכון לכם, כדי להחליט "איפה כדאי לי ללדת".

לפני הכל חשוב לזכור כמה עקרונות:

1.    כל אישה יכולה ללדת בכל בית חולים בלי קשר לאיזור מגוריה.
2.    כל בית חולים מקבל מהמדינה עבור כל לידה  11,000 ₪ (בקירוב) לכן הם מחזרים, משתדלים ורוצים מאוד שתבואי ללדת אצלם.
3.    לכל בית חולים יש נהלים שונים וחוקים אחרים בנוגע לטיפול באם ובילוד- לכל בית חולים יש פרוטוקולים משלו. דרכי התנהלות שנקבעו ספציפית אצלם, לאור ניסיון העבר, החלטות רפואיות וגישה של בית החולים אליו הגעתם. כולם ביחד בונים את החוקים שלפיהם פועלות המיילדות והרופאים ולפיהם גם יקבע הטיפול הרפואי שאת תקבלי.
תמיד שואלים אותי "איפה כדאי לי ללדת ?"
והתשובה שלי היא ת-מ-י-ד "תלוי מה את מחפשת.."
כמו שאני לא אמליץ למישהי על אדם מסויים כבן זוג כי הוא נראה לי (אלא חשוב שבן הזוג יתאים לאישה לפי מה שהיא רואה בעיני רוחה כבן זוג טוב/אידיאלי), כך גם בבחירת בית יולדות, חשוב שתבחרי בהתאם למה שחשוב לך.

אז איך בוחרים בית חולים ללידה ?

קודם כל, תחשבי ותתכנני איזו לידה את רוצה. מה חשוב לך שיקרה ומה חשוב לך שלא יקרה (להתייעצות לחצי כאן).

כמה מלווים את רוצה שיהיו לך ומי?
האם יש לך העדפות מבחינת הטיפול בתינוק? האם הפרדת אימהות ותינוקות לאחר הלידה משמעותית עבורך? האם את רוצה ביות מלא, חלקי או שהתינוק יהיה בתינוקיה?
האם יש לך צרכים רפואיים מיוחדים- לך או לעובר (פגות, סכרת, טיפול עתידי נדרש לך או לתינוק ועוד)?
האם חשוב לך שיהיו מקלחת ושירותים בתוך החדר?
האם חשוב לך להניק?
האם חשוב לך להיות קרוב גיאוגרפית לבית החולים?
האם את רוצה לידה טיבעית או אפידורל?
האם את בלידה לנל"ק (לידה נרתיקית לאחר קיסרי)?
ועוד...

נקודה למחשבה:

אמנם בתי יולדות ממוקמים בתוך בתי חולים, אבל זה עדיין בית יולדות. ואני ממליצה לאמץ את המינוח "בית יולדות" מעתה ועד שתלדי (לפחות) כי למילים יש כוח, מחשבה יוצרת מציאות, ויש הבדל בתפיסת המציאות שלנו בין ללכת ל"בית יולדות" לבין ללכת ל"בית חולים". הרי לבית חולים הולכים לרוב כשמשהו לא כשורה, כשמישהו חולה ובעיקר במצבי חירום. ואילו לבית יולדות את הולכת פשוט כדי ללדת  . זהו אירוע נורמלי ותקין ולא אירוע רפואי חירומי (ראי:לידה-הזיכרון הקולקטיבי).


דבר חשוב בנוגע לסיורים בבית חולים: הם מעט "מכירתיים" (יש להם רווח עצום מהמדינה כפי שאמרנו) כי יש להם שאיפה מאוד חזקה שתבואי ללדת דווקא אצלם. פשוט כדאי לשים לב ולהיות עירניים לכך.
אם יש לך רצונות חריגים שאינם ניתנים כסטנדרט בבית החולים שבחרת, שווה לבקש פגישה עם מיילדת בית החולים ולבדוק מראש האם יוכלו לבוא לקראתכם (ולא בשעה של צירים שאתם כבר שם וכבר כואב ולחוץ).

סיור מודרך

לאחר שביררת עם עצמך ועם בן זוגך את כל הדברים האלה ויותר, תוכלי לסנן שניים עד שלושה בתי חולים שעומדים בקריטריונים הבסיסיים שהצבת לעצמך ולגשת לסיור. אני ממליצה לגשת ל"סיור מודרך" בשני בתי חולים עד שלושה. גם כדי להכיר את הצוות ומדיניות בית החולים וגם להתכונן ללידה. סיור מוקדם עוזר להיכרות מוקדמת עם מקום הלידה. כך שכאשר תגיעי עם צירים תדעי איפה כל דבר נמצא והמקום גם יהיה מוכר לא "זר" עבורך. זה עוזר להפחית חששות ומתח. על מנת להגיע לסיור, יש לבדוק עם בית החולים באיזה מועדים הם מתקיימים ולהירשם מראש.

שירותים נוספים

אם את רוצה לעבור למלונית, בהחלט כדאי לבדוק את המלונית שבית החולים מציע. יחד עם זאת, לאחר הלידה יש אפשרות לעבור למלונית לפי בחירתך, בלי קשר לבית החולים בו ילדת. כך שזו לא צריכה להיות סיבה ללדת במקום מסוים.

 

אל תסתכלי בקנקן

יש בתי חולים משופצים וצבעוניים ויש כאלו ישנים ו"אפרוריים". זה אינו מעיד דבר וחצי דבר על היכולת של בית החולים לאפשר לך לידה טובה ובריאה. תמיד אפשר להביא לבית החולים איתך בדים צבעוניים, או כל דבר שנותן תחושת חמימות ושיעשו לך נעים כדי לשפר את מראה החדר.

 

המלצות מ"לקוחות"

לכל יולדת חוויה אישית ומיוחדת שתלויה באירועים האוביקטיביים שהיו, בתפיסת עולמה ובתמיכה והעזרה שהייתה לה בלידה, כמו גם בצוות בית החולים הספציפי שטיפל בה. קחי זאת בחשבון כשאת מתייעצת עם אחרות לגבי הבחירות שלהן היכן ללדת. (לאתר שמרכז סקרים על בחירת בית חולים).


מאחלת לך היריון נפלא ולידה טובה,

מחפשת תומכת לידה ?

לפגישת יעוץ ללא התחייבות

חופית מנו 050-8484847


| איפה כדאי לי ללדת || בחירת בית חולים ללידה || בחירת בית חולים לידה || בית חולים ליולדות || בית יולדות |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים