_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

דולה ואפידורל?!?


גם ובעיקר כאשר תבחרי לקחת אפידורל, עזרה מקצועית ונוכחות רציפה איתך בלידה תשפר ותקדם את הלידה שלך טוב יותר.
הרי בזמן לידה, התהליך הטבעי של הגוף הוא לנוע, לשמור על תנוחות זקופות וכך הצוואר נפתח והתינוק יורד באגן לכיוון תעלת הלידה. עם אפידורל התנוחה נשארת אופקית והתנועתיות מוגבלת. ולעובר קשה יותר לרדת בחלק הצר של האגן. ולכן, העבודה משמעותית אפילו יותר.
מחקרים מראים שבלידה עם דולה יש 50% פחות שימוש באפידורל. אם את רוצה להימנע ממשכך כאבים זה, נוכחות של דולה בהחלט משפרת את סיכוייך.
חסרונות האפידורל, וביניהם הארכת משך הלידה, העלאת סיכויי הניתוח הקיסרי ו/או לידה מכשירנית וירידה בדופק העובר, יכולים להצטמצם משמעותית עם עבודה נכונה עם הגוף תחת השפעת האפידורל. במהלך הלידה אדריך אותך ואסייע לך לעבוד עם האפידורל ולקדם את הלידה. שם אדאג שנמשיך לעבוד- בשעה הראשונה תישני ואגרי כוחות ואז-
נתחיל לעבוד...

ננענע את האגן, אזיז את רגלייך, גם אם לא תוכלי לשלוט בהן בכלל. נשנה תנוחות במיטה (כמה שיאפשר לנו גופך תחת השפעת האלחוש), נשמור על זרימת דם טובה, נדאג לצירים טובים ואפקטיביים בעזרת רפלקסולוגיה, שיאצו וארומתרפיה. ונעזור לעובר להתברג נכון באגן ולרדת נכון לכיוון תעלת הלידה (בחלק מהלידות האפידורליות יש קושי לתינוק לרדת באגן בגלל הפאסיביות בשכיבה). במידה ויתאפשר לנו על ידי הצוות לרדת מהמיטה, נמשיך לעבוד עם הגוף בתנוחות אנכיות כדי לעזור לתינוקך במסעו. גם בלידה אפידורלית התמיכה הרגשית נדרשת כי לעיתים יש חששות ורגעי משבר.

עוד על האפידורל, שהוא משפיע באופן שונה על כל אחת. יתכן שלא תחושי בכאב כלל, אך יכול להיות שעדיין תרגישי את כאב הצירים בכל האגן או בחלקו. ואז יש מקום גם לעבוד להקלה על הכאב בזמן הציר באמצעים שונים.
וכאן גם המקום להזכיר, שעד שמקבלים אפידורל גם יש צירים. צירים אפקטיביים וחזקים שיש להתמודד איתם ולעבוד איתם. אפידורל אפשר לקבל בפתיחה מעל 4 ס"מ, ואז להמתין לסיום העירוי ומוניטור תקין של חצי שעה... בהנחה שהמרדים פנוי. עד אז נעבוד ביחד כדי לשכך את הכאב ולקדם את הלידה כדי שכאשר תקבלי את האפידורל ולא תוכלי להסתובב יותר, התינוק כבר יהיה מבוסס באגן עם ראש נמוך.
אז דווקא בלידות עם אפידורל, יש לי יותר עבודה. צריך להתאמץ יותר שהנתיב של הלידה ישמר ויסתיים בצורה מיטבית לך ולתינוק. אי אפשר להבטיח שום דבר, אבל כל תרומה לקידום הלידה משמעותית בתוצאותיה.

כדי לקבל אפידורל בחדר לידה עלייך לעבור :


1.    ספירת דם-לבדוק רמת טסיות (PLT) מעל 100,000.
2.    עירוי נוזלים- להגדיל באופן מלאכותי את נפח הדם ולמנוע ירידה בלחץ הדם שלה.
3.    חתימה על טופס ויתור מאחריות בנוגע לתופעות הלוואי והסכנות בהליך.
4.    אם עברת ניתוח בגב- כדאי להביא אישור מהאורתופד שלך לביצוע הליך זה.

ואז יבוא המרדים:

 

לרוב הוא לא מרשה לאף אחד להישאר בחדר. לעיתים מרשים לדולה להישאר, אבל זה תלוי במרדים. בזמן זה המיילדת תישאר איתך ותעזור
    לך.
את הזריקה מבצעים בשכיבה מכורבלת על הצד או בישיבה כפופה בהישענות על כרית (כדי לרווח בין החוליות בגב).
המרדים יחדיר מחט לחלל האפידורלי ודרכה יכניס צינורית דקיקה. המחט לא נשארת בגב! רק צינורית קטנטונת ודקה שמודבקת ממש ממש
   טוב. אל תחששי לזוז. זה בטוח

במידה ואת שולטת בגפיים.


לאחר הזריקה יש לשכב על הגב במאוזןן במשך 15-20 דקות כדי שהחומר יתפזר בצורה טובה ואחידה ואחר כך אפשר יהיה לשנות תנוחות
   לזוז במיטה.
הצינורית מודבקת לאורך כל הגב במסקנטייפ חזק מאוד- ההוצאה של הדבק הזה אחרי הלידה כואבת! אל תגידו שלא הזהרתי...
מאותו רגע, יש צורך במוניטור רציף כדי לוודא שהעובר מרגיש טוב ונוזלים לוריד כל הזמן. בנוסף, יוחדר קטטר לניקוז השתן (בגלל שעם
   אפידורל יש אצירת שתן).
לרוב לא יתאפשרו שינויי תנוחה רבים מידי או תנוחות זקופות ותהיי מרותקת למיטה. המגמה היום היא לתת לכל יולדת מינון מדויק כדי שלא
   יפגע ביכולת התנועה של האישה והיא תוכל לעזור לתינוק להתקדם בתעלת הלידה וללחוץ באופן יעיל

טיפים:

1.תחליטי שלא להחליט- למדי על ההליך וכל ההשלכות שלו, לטוב ולרע וקבלי החלטה בהתאם ללידה הספציפית הזו. תרשי לעצמך לקחת אפידורל אם תרגישי שזה יותר מידי קשה, ותני לעצמך את הפתח לראות אם את מצליחה להתמודד עם הכאב לבד. אם הלידה מהירה וזורמת לא ישאר עוד הרבה זמן לכאוב.
2.האם לקחת אפידורל או לא, זו החלטה של האשה בלבד-ולא של האב של התינוק או המיילדת. אל תתני לאף אחד ללחוץ עליך או לעשות מניפולציות ("חבל, המרדים הטוב בדיוק הולך, את בטוחה שאת לא רוצה?").
3.בקשת אפידורל בזמן ציר זה לא נחשב- על אפידורל מחליטים בין הצירים. הדריכי את המלווה שלך שישאל אותך האם את בטוחה קודם, תנסו להיכנס למקלחת או רטיות חמות ואז להחליט. תבקשו בדיקת פתיחה גם רגע לפני ההליך (אולי הפתיחה התקדמה מאוד ואת מרגישה שתצליחי להתמודד עם מה שנשאר).
למה? כי כל החלטה שנעשית בצורה מודעת מתוך בחירה, מביאה לתחושת שלמות עם עצמך והבחירות שלך.
4.אם בחרת לקחת אפידורל- בשעה הראשונה נוחי! ואחר כך- צריך להתחיל לעבוד. הניעי את הגוף, שני תנוחות ונשמי עם הצירים. וכל זאת , כדי להפחית את תופעות הלוואי והתוצאות הבלתי רצויות של האפידורל
5.במידת האפשר- הורידי מינון לקראת הלידה כדי שתרגישי את הצירים ותוכלי לעבוד נכון יותר עם הגוף.

אפידורל בעיני הוא "גלגל הצלה". הוא לא מטרה בפני עצמו ואם רצית בלעדיו ובכל זאת לקחת זה גם כן לא משנה כלום. מה שחשוב הוא שהגעת "למיליון" ובתום הלידה יש אמא בריאה ותינוק בריא.
 

בברכת לידה טובה...

 

מחפשת דולה היריון ולידה?

חופית מנו - דולה במרכז ללידה בידיים חמות

התקשרי 050-8484847

 



| אפידורל || אפידורל בלידה || דולה || דולות || לקיחת אפידורל |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים