_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

לידת לוטוס

האם זה בטוח? האם זה מועיל? קיצוני מידי?

 קשה להכחיש את הקשר האינטימי והמיוחד שקיים בין עוברים לבין חבל הטבור והשילייה שלהם.
במהלך בדיקת אולטרהסאונד פעמים רבות צופים בעוברים משחקים בחבל הטבור, אוחזים בו בזרועותיהם הקטנות ומחבקים אותו כאילו הוא דובי. זה לא מפתיע אם לוקחים בחשבון שזה מה שמזין אותם בתוך הרחם.
כשחושבים על זה כך, זה קצת מוזר לחתוך את חבל הטבור מיד לאחר הלידה, לא?...

למעשה, השהייה של חסימת חבל הטבור הינה מומלצת על ידי רוב ארגוני הבריאות בעולם. אבל יש אימהות שלוקחות את ההמלצה הזו לשלב הבא, של לידת לוטוס.

אמנם, לידת לוטוס הופכת יותר פופולרית בעולם, אך עדיין זה הכרחי לקבל את כל המידע הנחוץ והעובדות בנושא. לכן, תירגמתי מאמר זה עבורך.
בואי נדבר על הסיכונים, על היתרונות הפוטנציאליים והאלטרנטיבות לאלו החוששים מלידת לוטוס.

מהי לידת לוטוס ?

לידת לוטוס, היא גישה בה משאירים את התינוק מחובר בחבל הטבור אל השיליה עד שהוא מתייבש ומתנתק באופן עצמאי מהטבור. תהליך זה אורך 3-10 ימים, ותלוי באקלים ורמות הלחות.
המהות של לידת לוטוס, היא השארת התינוק עם חבל הטבור והשיליה שלו עד שהוא מסיים את המעבר לחיים מחוץ לרחם. זוהי דרך מכבדת לתהליך מבלי להפריד אותו מאימו באופן חד צדדי לאחר הלידה. השם מגיע מפרח הלוטוס, הידוע בחשיבותו בתרבויות המזרח בשל הסמליות שלו לאחדות, התנתקות ולידה מחדש. עקבות היסטוריים של לידת הלוטוס נמצאו בבאלי ובאפריקה ומוקדם יותר באירופה בימי הביניים. בחברה המערבית, ,נראה שלידת לוטוס היא טרנד חדש, אך למעשה היא הוחזרה מתרבויות עתיקות מאוד.

היתרונות של לידת לוטוס

יש מעט מאוד גורמי בריאות הממליצים על לידות לוטוס, ואף בית חולים של ישראל 2018 לא יאפשר זאת . משום שאין מידע רפואי שתומך ביתרונות השיטה.
למעשה, זו נחשבת שיטה רוחנית שמגיעה מתוך שאיפה לכבד את תהליך הלידה ואת הקשר המקודש של התינוק עם חבל הטבור והשילייה שלו.
ולמרות שמדובר במשמעות רוחנית בעיקר, יש כמה יתרונות שיכולים להתרחש:

  1. יותר דם- כמו השהיית חבל הטבור, גם לידת לוטוס אינה מפריעה לזרימת הדם המחומצן בחזרה אל התינוק . זה משפר את זרימת הדם, טמפרטורת גוף, ספירת תאי דם אדומים, מערכת חיסונית והתפתחות המוח.
  2. פחות זיהומים, כיוון שאין פצע פתוח- בספר childbearing in America 1750-1950, דר, ליוויט מסבירה שהרבה תינוקות לא הופרדו כלל מחבל הטבור כיוון שיש פחות סכנה לזיהומים וזה תרם לירידה בתמותת תינוקות.
  3. החלמה מהירה יותר של הטבור – מובילת השיטה והמיילדת, מרי קלי, אמרה לניו יורק טיימס, שהפופיק של התינוקות האלה מושלם. כלומר, כל העור סביב האיזור בריא לחלוטין וצורת הטבור נהדרת.
  4. בריאות רגשית – יש האומרים שלידת  לוטוס מרככת את המעבר של התינוק מן הרחם אל העולם. הם מאמינים שזה מפחית טראומות לידה ומעצים את העדינות של הלידה הטבעית.
  5. החלמת האם בתקופת הפוסט פארטום – כאשר לאם הטרייה יש תינוק שעדיין מחובר אל השילייה שלו, זה מחייב את האם לזוז מאוד לאט, בזהירות ובאופן מינימלי ביותר. וזה בדיוק מה שהגוף שלה צריך כדי להחלים ולהתאושש. גם האם וגם התינוק מרוויחים מתהליך החלמה זה.

סיכונים בלידת לוטוס

אין מידע מוכח על לידות לוטוס, לכן חשוב שכל אם סקרנית תיגש לנושא בזהירות יתרה.

רוב ארגוני הבריאות אינם תומכים בלידות לוטוס. ואף מציינים כי עלול להתפתח זיהום בשיליה שעשוי להתפשט אל התינוק. השיליה מועדת לזיהומים בגלל אחוז הדם הגבוה שבה ולאחר הלידה היא רקמה מתה ללא זרימת דם.
אולם, ההגיון הבריא בא לעזרה, כמו תמיד, ויש לנקוט באמצעי זהירות. לכן, חשוב למנות את הסיכונים והחסרונות:

  1. זיהום – יתכן זיהום ברקמה המתה של השיליה אם לא תטופל כמה שצריך. לכן, ההורים צריכים לעקוב אחרי סימני זיהום אצל התינוק. בנוסף, אם חבל הטבור נפגע או נקרע במהלך הלידה או שזהו וניתוח קיסרי, לידת לוטוס אינה בטוחה.
  2. אי אפשר לאכול את השיליה ולהשאיר אותה שלמה- אמנם זהו לא סיכון, זה אכן גורם שעוצר נשים מלבחור בלידות לוטוס. אם את מתכוונת לצרוך את השיליה או לקפסל אותה, לידת לוטוס אינה עבורך.
  3. אי נוחות – את לא אמורה ללכת לשום מקום עם התינוק שלך והשיליה שלו. זהו לא אביזר אופנתי או פרקטי. בנוסף, יציאה עלולה להגביר את הסיכון לזיהום.

איך נראית לידת לוטוס?

לפני שתבחרי בלידת לוטוס, התייעצי עם הצוות המיילדותי שלך, כדי ליצור סביבה בטוחה שמדויקת לך ולתינוק שלך.  זהו תחום שלא נחקר וראוי לגשת אליו בזהירות.
אבל אם את רוצה לדעת למה לצפות, הנה הרעיון הכללי:

  1. לאחר שהתינוק נולד, מניחים לחבל הטבור וממתינים שהאישה תלד את השיליה בטבעיות (ללא פיטוצין).
  2. לאחר שנפסקת פעימה בחבל הטבור, השיליה נשטפת בעדינות במים חמימים ומיובשת בעזרת בד סופג ואורגני. ומשאירים אותה להגיר את שארית הנוזלים כיממה.
  3. יש צורך לטפל בשיליה כדי למנוע זיהום. יש השמים אותה בסל או בסיר ומכסים אותה באבקת רוזמרין או מלח ים שמוסיפים במידת הצורך. יש שמאחסנים את השיליה בחיטול בד או תיק שיליה. המיכל צריך להיות מוחלף ומנוקה באופן יומיומי.
  4. התינוק לרוב לבוש בבגדים רפויים כדי לשמור על סרקולציה של אוויר ולמנוע הידבקות עד לניתוק מלא.
  5. בשל החשש לזיהום, יש לעקוב אחרי התינוק והן אחרי השיליה מקרוב. במידה ויש ריח חריף, צבע חריג או כל אינדיקציה שהיא לבעיה, יש צורך לגשת בהקדם לטיפול רפואי.

 

תמונות ללידות לוטוס מאינסטגרם:  #lotusbirth

https://www.instagram.com/p/BhbuCvMFU8D/?tagged=lotusbirth

https://www.instagram.com/p/2HGeZWn4Ir/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BU_a3f0h5BP/?utm_source=ig_embed

 

חלופות ללידת לוטוס

אם לידת לוטוס נשמעת קיצונית, תשקלי להשהות את חבל הטבור. עם כל המידע הרפואי הקיים והיתרונות המוכחים במחקר, הפרקטיקה הזו הופכת פופולרית יותר ויותר, גם בבתי חולים. וראוי שזה יהיה הסטנדרט בכל סביבת לידה שהיא.
על המיילדת פשוט להמתין עד שחבל הטבור יפסיק לפעום (לרוב זה לוקח מספר דקות) ורק אז לחסום ולחתוך את חבל הטבור.  זה מאפשר לכל הדם לעבור אל התינוק מן השיליה. ארגוני הבריאות הבינלאומיים ממליצים על כך למשך 1-5 דקות לפחות.

מה את חושבת על לידת לוטוס?

שיליות נקראות "מתנה מקודשת מהטבע". עבור חלק, המתנה ממשיכה להינתן גם לאחר הלידה. לא משנה מה את חושבת על כך , את חייבת להודות- שיליות הן פלא של הטבע. הן מגדלות את התינוקות שלנו. אם עברת לידת לוטוס, אני אשמח לשמוע את הסיפור שלך ואת החוויה שלכם.

 

המאמר מתורגם מאתר : https://www.mamanatural.com/lotus-birth/  

 

 

 

מחפשת דולה היריון ולידה?

חופית מנו- הדולה שלך במרכז 

התקשרי לפגישת היכרות לא מחייבת  050-8484847

 


| לידה טבעית || לידת בית || שיליה || השהיית חבל טבור || לידת לוטוס |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים