_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

שאלות נפוצות

 

 

איך לקחת שמן נר הלילה ללידה  איך לקחת שמן נר הלילה ללידה

***שמן נר הלילה ללידה קצרה יותר***

שמן נר הלילה זה שמן שמופק מצמח נר הלילה.
בדר"כ מגיע בקפסולות.
לקיצור משך הלידה (בעיקר השלב הלטנטי) הוא פעיל בריכוך צוואר הרחם וכך כשיגיעו הצירים הם יפתחו את הצוואר בקלות יותר והשלב הפעיל יגיע מהר יותר.

רצוי להשתמש החל משבוע 38 , פעמיים ביום:
שני כדורים בבוקר ושניים בערב.
בכל לקיחה לבלוע כדור אחד ואת השני להחדיר לנרתיק הכי קרוב לצוואר הרחם (יש לנקב בו חור לפני שמכניסים אותו).
**אין להשתמש אם בעברך ניתוח קיסרי.

בהצלחה ולידה טובה

חופית מנו

איך עושים עיסוי פטמות לזירוז לידה  איך עושים עיסוי פטמות לזירוז לידה

**עיסוי פטמות כזירוז לידה טבעי**

אם הלידה התחילה ויש צירים, אבל הם לא מספיק חזקים, צפופים או ארוכים
ואת "תקועה" באותה פתיחה כבר הרבה זמן.
אפשר לזרז בעזרת עיסוי פטמות !

זהו זירוז שהוכח כיעיל.
חשוב לזכור, זה לא גורם ללידה, אלא מזרז לידה קיימת.

איך עושים את זה?
יש שלוש אפשרויות יעילות:
דולה לסחוט את השד ממש כמו שרוצים להוציא חלב.
דולה "להעביר תחנות ברדיו"- לתפוס את העטרה עם כל האצבעות כמו כפתור של רדיו ולסובב אותו בהתמדה.
דולה לקחת משאבת חלב ולשאוב (סביר להניח שלא יצא כלום ואם כן זה גם תקין)


כמה זמן?
במשך כחצי שעה או עד שיש קפיצה משמעותית בצירים.
בין הצירים אפשר להפסיק.

*מוזמנות לשתף באהבה

מה ההבדל בין דולה למיילדת  מה ההבדל בין דולה למיילדת

המצב האידיאלי הוא שתהיה לך גם דולה וגם מיילדת פרטית, אחת לא באה על חשבון השניה ולשתינו יש תפקיד חשוב בתהליך, אבל היות ולרוב זה לא המצב, חשוב לו להסביר קצת מההבדלים בין התפקידים:

דולהכמה עולה דולה?  
מיילדת פרטית עולה 3000-5000 ₪ (תלוי בבית החולים), ואילו דולה גובה 1500-3000 ₪ .

דולההכשרה מקצועית?
לי , כדולה, אין את ההכשרה המקצועית שיש למיילדת. אנחנו בתפקידים שונים לחלוטין ואינם חופפים. מיילדת היא אחות מוסמכת במסלול סיעוד עם התמחות במיילדות. היא מגיעה עם כלים רפואיים לעזור לכן. המיילדת אחראית על ההיבט הרפואי של הלידה שלכן. לוודא שהבריאות הטובה שלך ושל העובר נשמרת. אני מגיעה עם סל ידע הוליסטי. כלים אלטרנטיביים לקידום הלידה ושיכוך הכאב (שיאצו, רפלקסולוגיה, ארומתרפיה, כלים רגשיים ודמיון מונחה ועוד ועוד) . ישנן מיילדות שיש להן כלים נוספים שהן למדו באופן פרטי, אך זה אינה דרישה של המקצוע.

דולהבחירה מקצועית:
את המיילדת לא ניתן לבחור מראש ברוב בתי החולים. ישנה רשימה וברגע שאת מגיעה ללידה, מוקפצת אחת האחיות שפנויה כדי להיות רק איתך לאורך הלידה. את הדולה את יכולה לבחור בעצמך. את לא מוגבלת לרשימה של בית החולים ויש לך הזדמנות אמיתית להיכרות מעמיקה. אני לומדת להכיר אותך ואת אותי, וכך יש לנו אפשרות להגיע ללידה כצוות שיודע לעבוד היטב ביחד כשאני יודעת מה חשוב לך. מה יעזור לך וממה את רוצה להימנע.

דולהליווי בהיריון:
ברגע שבוחרים מיילדת פרטית, יש פגישה אחת עם מיילדת מבית החולים (לא בהכרח עם אותה אחת שתלווה אותך בלידה). כשאת לוקחת דולה, הליווי הוא רציף לאורך כל ההיריון. יש גם מספר פגישות לפני הלידה ובעיקר יש מענה טלפוני בכל זמן שאת זקוקה לו. להתייעץ, לשאול, ואפילו רק לשתף משהו שעובר עליך בהיריון הזה. עבורי, המענה הטלפוני הזה קיים הרבה אחרי הלידה. אני זמינה ליולדות שלי לאורך כל הדרך. להתייעץ, לשתף בכל נקודה בהורות שלהם.

דולהמה אנחנו עושות בלידה?
למיילדת יש המון ידע רפואי לנהל את הלידה שלכן ולהגן עליכן במקום הזה. אני באה מהמקום המשלים- להקל על הכאב, לתת מקום של ביטחון ושקט, לחזק ולהרגיע, ולקדם את הלידה באמצעים טבעיים. אני לא בודקת פתיחה ולא עושה מוניטור, ואני לא מבצעת שום הליך רפואי.  

דולהמתי הליווי מתחיל?  
המיילדת מצטרפת אליך לבית החולים אחרי שאת בלידה פעילה בלבד(פתיחה של 4 ס"מ ומחיקה של צוואר הרחם), היא לא מגיע אם את בשלב לטנטי אפילו אם זה מאוד כואב ואת צריכה תמיכה והקלה על הכאב. לגבי דולות, זה תלוי בהיקף השירות שכל דולה בוחרת להעניק. לרוב אנחנו זמינות להגיע גם לביתך בשלב לטנטי, לעזור, להקל ולתת תמיכה כדי שתוכלי ביתר קלות להגיע לשלב הפעיל של הלידה. יש נשים שזה משמעותי עבורן מאוד ויש כאלו שלא זקוקות לתמיכה בשלב הלטנטי (הרדום) של הלידה. אבל חשוב לדעת את זה.

דולהבצד של מי את והתמודדות עם הצוות?
המיילדת  היא מטעם בית החולים ומחויבת לנהלים ולפרוטוקולים. כדולה, אני מחויבת רק לך. נמצאת לגמרי איתך ומכוונת לדבר שהכי טוב עבורך בלבד.
היתרון של המיילדת בכך שהיא חלק מהצוות הוא שהיא יכולה לדאוג לאינטרסים שלכם מול בית החולים במידה והיא מעוניינת בכך. הדולה יכולה רק להסביר מה האפשרויות שלכם ולתת לכם ידע. את הפנייה מול בית החולים לממש את הרצון , אתם צריכים לעשות בעצמכם. לעיתים באסרטיביות.

דולהמשמרות?
למיילדות פרטיות גם יש משמרות, ארוכות יותר מהרגיל, אך עדיין אחרי 12 שעות בחדר לידה, המיילדת מתחלפת ומגיעה מיילדת אחרת. כדולה, אני נמצאת לאורך כל הלידה, בלי קשר לזמן הלידה בפועל וגם שעתיים אחרי.

לסיכום, יש נשים שמיילדת פרטית תיתן להן את המענה בצורה טובה יותר ויש נשים שדולה תעזור להן יותר בתהליך. אם את מתלבטת אני מציעה לך לחשוב מהם הצרכים שלך בלידה הזו ואיזה ליווי יתן לך מענה שלם יותר, ולבחור מה שהכי נכון לך.


רחיצת התינוק אחרי לידה -האם כדאי ?  רחיצת התינוק אחרי לידה -האם כדאי ?

כיום נהוג ברוב בתי החולים בארץ לרחוץ את התינוק במהלך הטיפול הראשוני בו לאחר הלידה.

אני מזמינה אתכם לבחון ולשאול האם זה נכון והאם זה מתאים לכם כמשפחה.

לצורך כך יש לי כמה עובדות לספר לכם:

ראשית, כאשר רוחצים תינוק טמפרטורת הגוף שלו צונחת ואז יש צורך לחמם אותו. כל השינויים האלה, לא תורמים ואף עלולים לפגוע במערכת החיסונית שלו בעקבות הורמוני סטרס שמופרשים בגוף בעיתות דרמטיים כל כך.
שנית, התינוק נולד עם שכבת הגנה מופלאה הנקראת " ורניקס " , שכבת שומן המגנה עליו בחייו העובריים. היא עשירה בנוגדי חמצון וחומרי הזנה משובחים (אגב, טיפ, היא מעולה לעור הפנים ועוזרת לקמטים או אקנה). לכן, כדאי לתת לה להיספג בגוף ולא להסיר אותה עם סבון. כל תינוק נולד איתה, מי יותר מי פחות, בהתאם לגיל ההיריון והעובר. יש תינוקות שנולדים עם שכבה עבה ולבנה על עורם.
ולבסוף, הרחצה בבית החולים נעשית בשיטת הסרט הנע. ללא תשומת לב או הרגעה. האם לא עדיף שתינוק יחווה אמבטיה לראשונה בחייו על ידי האוהבים שלו, בחיבוק וליטוף, פרטיות ורוך?
האם באמת יש צורך לרחוץ תינוק שרק נולד? או שמטלית חמה ורטובה על גופו תספיק?
חשוב לי להזכיר לכם שתינוק נולד מהרחם, סביבה סטרילית ונקייה. האם הוא באמת זקוק לרחצה מיד אחרי הלידה? או שזה יכול לחכות מעט?

 

דולה בפתח תקווה  דולה בפתח תקווה

הרבה שואלות אותי האם כדאי שהדולה תהיה מאותה עיר שאתן עומדות ללדת בה או גרות בה.

זה מאוד תלוי בניידות והגמישות של הדולה וכן שלך. אני באופן אישי מגיעה אליך. כך שהעובדה שאני דולה בפתח תקווה לא משנה. הסכום שאני לוקחת עבור השירות כולל בתוכו גם את הוצאות הנסיעה באיזור המרכז והשרון, כך שאין חשיבות לאיזור המגורים שלך או לבית החולים בו בחרת ללדת.

הכבישים המהירים מאפשרים לי להגיע לכל בית חולים מלניאדו בנתניה ועד קפלן ברחובות בזמן קצר ולהיות איתך בזמן שאת זקוקה לי.

אבל , אם בכל זאת חשוב לך שהדולה תהיה מעיר מגורייך ואת מפתח תקווה, או שבחרת ללדת בבלינסון או בתל השומר ואת רוצה שאהיה ממש במרחק יריקה, אני כאן בשבילך. 

חליטת תה עלי פטל ללידה  חליטת תה עלי פטל ללידה

עלי צמח הפטל מחזקים את טונוס שרירי הרחם ולכן מומלצים מאוד כהכנה של הגוף ללידה (לא מדובר בתיון שקונים בסופר שנעשה מהפירות, אלא מעלי הצמח בלבד).

טונוס גבוה של הרחם , משמעו, התכווצויות אפקטיביות יותר (שעושות עבודה טובה יותר בפתיחת צוואר הרחם ודחיפת העובר החוצה).

יש כמה אפשרויות לצרוך את עלי הפטל:

1. לקנות את עלי הצמח מיובשים ולהכין חליטה- לשים כף עלים בכוס ולשפוך מעליהם מים רותחים, להמתיק לפי הטעם ולהמתין 10-15 דקות עד שכל המיצוי יצא אל המים ולשתות (חם או קר זה לא משנה- מה שיותר טעים לך). אפשר לשתות את אותה חליטה במשך יממה, אז את מוזמנת להכין בבוקר כמות לכל היום.

2. טינקטורת עלי פטל- בבתי טבע ניתן לרכוש מיצוי של הצמח באולכוהול- היתרון של זה- לא צריך לעבוד כדי לחלוט, זה כבר מוכן בבקבוק.לסוכרתיות, יש לשים מהטינקטורה במים רותחים ולהמתין שיתקרר כדי לאדות את האלכוהול שבמיצוי.

כדי שההכנה תהיה הכי אפקטיבית- מומלץ להתחיל לשתות כוס אחת ביום החל משבוע 35 ולעלות בהדרגה, בשבוע 38 ועד סוף הלידה לשתות כל יום 3 כוסות.

*כדאי להמשיך לשתות חליטת תה פטל גם אחרי הלידה כדי לסייע להתכווצות הרחם והפסקת הדימום מהר יותר.

** ניתן להוסיף לחליטת גם עלי סירפד- הם משתנים ומסייעים במניעת בצקות ומכילים מינרלים שיעשירו את גופך

בהצלחה.

קיבלתי תרופת מרשם או קניתי תרופה בעצמי ואני רוצה לדעת אם מותר לקחת אותה בהיריון. למי פונים?  קיבלתי תרופת מרשם או קניתי תרופה בעצמי ואני רוצה לדעת אם מותר לקחת אותה בהיריון. למי פונים?

תרופות בהיריון נמדדות לפי רמת המעבר שלהן בשילייה ואל העובר וישנן דרגות של חדירה והשפעה על העובר שברחמך. תמיד כששוקלים לקחת תרופה בהיריון חשוב לבדוק מהי רמת החדירה לדם העוברי ומהו הנזק שיגרם מאי לקיחת התרופה וכמובן האם יש תרופות אחרות שיועילו לך אך יזיקו פחות לעובר. יש לוודא עם הרופא שלך באם זה בטוח עבורכם וכן ליידע אותו שאת בהיריון או מניקה בשעת קבלת מרשם.
בנוסף יש מוקדים שונים שבהם את יכולה לקבל בעצמך מידע מדויק על כל תרופה:

דולהמרכז ליעוץ טרטולוגי: 6243669/3 – 02
דולההריופון: 9779309 - 08
דולהמרכז למידע תרופתי: 9376911 – 03

איך נעבור תהליך אינטימי ופרטי כל כך עם מישהי שאנחנו לא מכירים?  איך נעבור תהליך אינטימי ופרטי כל כך עם מישהי שאנחנו לא מכירים?

בגלל שאני מבינה את החשיבות של ההיכרות ביננו ללידה שלכם, אני מקפידה תמיד להיפגש לפחות פעמיים. פגישות בהם נלמד אחד על השני, נעבד חוויות קודמות, נכין תוכנית לידה ונתרגל כלים ללידה. אם תרגישו שזה לא מספיק, נוכל להיפגש שוב לפני הלידה. וכך נגיע לחדר לידה כשאני יודעת מה הרצונות שלכם  והציפיות שלכם ואתם יודעים מי אני. בנוסף, לקיים קשר רציף טלפונית מרגע ההתקשרות וגם אחרי הלידה. אני זמינה ופנויה עבורכם לשיחה, התייעצות, שאלה וכל דבר שתרצו לשתף.

בניגוד למיילדת, דולה היא דווקא אשת מקצוע קבועה בחדר הלידה לאורך כל הלידה שלכם. אתם מכירים אותה מבעוד מועד ואתם בוחרים בה ללוות אתכם. במיילדת לא בוחרים, לא פוגשים לפני והיא גם הולכת הביתה אחרי משמרת של 8 שעות ובאה אחרת.

 

אם אקח אפידורל אז למה אני צריכה דולה ?  אם אקח אפידורל אז למה אני צריכה דולה ?

דווקא עם אפידורל, יש לי יותר עבודה בחדר לידה. כי לידה זקוקה לתנועה, לשינויי תנוחות ולתנוחות אנכיות. בקבלת אפידורל יש צורך לשכב וגם יש קושי לנוע כי הגוף כבד או שאין שליטה בגפיים כלל.

על מנת למזער את הבעיות שחוסר התנועתיות והתנוחות הזקופות עלולים לגרום, אני אניע אותך, נשנה לך תנוחות לפי יכולת הגוף שלך לשאת את עצמו, נשתמש בשמנים אתריים, רפלקסולוגיה ושיאצו כדי להניע את האנרגיה ולחזק את הצירים. גם אם בחרת לקחת אפידורל בלידה, אין זה אומר שהלידה הסתיימה או שתפקידך עכשיו לחכות שהמיילדת תגיד לך ללחוץ. זו עדיין הלידה שלך. וזו אחריות שלך לדאוג שהיא תתקדם, לפלס לתינוקך את הדרך החוצה ולהמשיך להפריש את ההורמונים שנדרשים כדי שהלידה תקרה. אז דווקא בנקודה זו אנחנו נעבוד יותר. נתאמץ יותר לחקות עבור הגוף את מה שהוא זקוק כדי שהתינוק יוולד בצורה טובה.

 

מתי כדאי לשכור שירותי פוסט פארטום?  מתי כדאי לשכור שירותי פוסט פארטום?

בלידת תאומים - שהטיפול אינטנסיבי יותר

אחרי ניתוח קיסרי - שאת זקוקה למנוחה יותר

חד הורית - וזקוקה לעוד זוג ידיים ותמיכה

סבתות עסוקות - אם אין אם או חמות שיהיו נוכחות כסבתות ויאפשרו לך לנוח ויעזרו.

בן זוג שעובד שעות מרובות או נאלץ לנסוע לחו"ל

כשנמצאים הרחק מהמשפחה (גיאוגרפית)

מי שרוצה עזרה מקצועית עם התינוק

מי שמרגישה לבד או בודדה וצריכה אוזן קשבת

 

יש לך שאלה נוספת?

אשמח אם תרשמי את שאלתך בבלוג שלי בפייסבוק והענה לך במהרה...

 


| תומכת לידה || דולה || דולות || תמיכה לאחר לידה || מה זה דולה |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים