_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

עיסוי פרינאום

 

ואו נדבר קצת על הדבר הזה, עיסוי פרנאום.... למה לעשות אותו, איך ואיפה זה בכלל.

הפירנאום נמצא ברצפת האגן ממש קרוב לפני העור, כסנטימטר בעומק הנרתיק בין השרירים הטבעתיים (בין הפתח של היוני לבין פי הטבעת) והוא בעצם רקמת חיבור פחות גמישה משריר ולכן היא נוטה להיקרע יותר. החשש הוא שהאיזור הזה קרוב מאוד לפי הטבעת, וקרע שלו בדרגות מורכבות עשוי לגרום לנזק מתמשך במתן צואה ושליטה על פי הטבעת.
ישנה תפיסה, שאחזתי בה הרבה שנים, לפיה עיסוי של הפרינאום, מתיחה ושימון הם אלו שיובילו למניעת קרעים והגמשת האיזור. אבל האמת היא, שיתכן שישנה אמת נוספת.

קריאת מחקרים, השתלמויות בינלאומיות והעמקה חשפו בפני אפשרויות נוספות להגיע מוכנה ללידה מבלי לבצע את הפעולה הבלתי נעימה של עיסוי פרינאום. ואני רוצה לספר לך עליהן.
למעשה, אין צורך לקחת את הפרינאום שלך ל"חדר כושר" כשאת בהיריון. מכמה סיבות.


אז למה לא לעשות עיסוי פרינאום?

א. זה לא נעים- זו פעולת מתיחה ממש בלתי נעימה. יש נשים שאפילו חוות זאת ככאב.

ב. זה מקדים את זמנו-  בימים שלפני הלידה, הגוף שלך ידאג להגמיש את רקמות החיבור על ידי שיחרור הורמון רלקסין ופרוסטוגלנדינים. הוא יפריש נוזלי סיכוך בנרתיק שלך באופן מוגבר וכל אלו על מנת לאפשר לגופך להוציא את התינוק שלך בדרך שהכי שומרת עליו, בלי שום צורך בעזרה חיצונית.
כלומר, בשבוע 35 או 36 הגוף עדיין לא מוכן להימתח ולהתגמש, אין לו את ההורמונים והחומרים התומכים כדי להגיע לשם ולכן אין טעם לבקש ממנו להימתח ולהתגמש בשלב זה. זה גם לא אפקטיבי כמעט היות ואין בשלות של הגוף בתחילת חודש תשיעי.
למה הדבר דומה? ממש כמו ביחסי מין. כשאישה וגבר מתייחדים, בתחילה היוני שלה אינה מוכנה לחדירה. היא מכווצת, סגורה ולא מסוככת. אבל, לאחר משחק מקדים ראוי, הגוף שלה משחרר חומרי סיכה, הורמונים שמרככים את הנרתיק וישנה פתיחות נעימה, שבה החדירה אינה כואבת ואף מענגת.

ג. תנוחת לידה פיזיולוגית – ניכר שתנוחת הלידה מאוד משמעותית לשמירה על פרינאום שלם, או לכל הפחות למניעת קרעים בדרגה 3, 4 שהם מסובכים לשיקום. שכיבה על הגב מגבירה את הלחץ על הפרינאום  ומסכנת אותו. ולמרות שבמצב זה המיילדת יכולה "לשמור" על הנרתיק שלך מקרעים, לשמן ולמתוח, עצם התנוחה מגבירה את הסיכון לקרעים ומונעת ממך את האפשרות להיות קשובה לגוף שלך ולתנוחה שנכונה לך באותו הרגע.

ד. לא ללחוץ – דרך מצויינת לשמור על הפרינאום שלך היא ללמוד להרפות, באמצעות נשימה וקול ולהתמסר לתחושה של הלחץ בלידה מבלי לדחוף את התינוק החוצה באופן מונחה.  

 

אז מה כן לעשות כהכנה במקום עיסוי פרינאום?אז סיכמנו שזה נמצא בפתח הנרתיק, אז צריך להחדיר רק את השליש הראשון של האצבע.

עיסוי נרתיקי – העיסוי בעצם כולל עיסוי של איזור הפרינאום, אבל לא מתיחה וגם עיסוי פנימי שמאפשר שחרור רצועות, שרירים ומתח שמצטבר באיזור הנרתיק. את יכולה לעשות את העיסוי לבד ואתם יכולים לעשות אותו ביחד. מה שאת מרגישה שמתאים לך.
אני מצרפת לך וידאו של הדרכה נחמדה שמצאתי ברשת. יש המון דרכים נוספות לבצע את העיסוי. זוהי רק טכניקה אחת:

זוהי עבודה יומיומית, שניתן להתחיל כבר בשבוע 32-34 לפי תחושתך, והיא מאפשרת מספר דברים נפלאים:

הכנה ללידה – העיסוי הנרתיקי עצמו יכול לתרום במידה והוא נעשה באופן רך ואוהב. עצם העבודה על איזור הנרתיק, מאוד עוזרת להתכונן ללידה, להכיר בכך שתינוק יצא מהמקום הזה, וליצור חיבור עם איזור אינטימי בגופך שלרוב לא מקבל התייחסות שאינה מינית נטו .
בלידה, המון נשים מתקשות להתחבר לווגינה שלהן. מתקשות להבין מה קורה שם וממש חוששות לגעת או להיות בקשר עם המקום הזה. עיסוי יעזור לך לשנות את המצב הזה ויתרום גם להכנה רגשית.

עבודה זוגית – רוב הנשים מרגישות שהן לא יכולות להגיע לאיזור הפרינאום בהיריון מתקדם לבדן, ואז יש מקום לבן הזוג לתרום את חלקו. להיות שותף ולעשות משהו שיטיב עימך. לרוב, בעיסוי פרינאום, ישנה מחשבה שזו פעולה טכנית, מכנית, שיש לבצע פשוט. אבל האמת היא, שככל שתכניסו לכך רגש, אהבה, סימפטיה וסבלנות, העבודה המשותפת הזו תאפשר לכם אינטימיות זוגית ועבודה על תקשורת ואמון.
התחילו את העיסוי ממקלחת חמה, ועיסוי נעים בירכיים ובבטן. זה יעזור לגוף להתמסר לחוויה. חשוב מאוד שהעיסוי ייעשה תוך הקשבה לקצב שלך, כשאת משתפת אותו בתחושתייך ומנחה אותו.

טכניקות להתמודדות עם כאב- העיסוי ביוני שלך, יכול להביא אותך למוכנות פיזית נפלאה. בנוסף להזרמת דם לאיזור, שחרור חסימות ומתיחה של האיזור, נצלי את ההזדמנות להרפות ולנשום אל הכאב. מיצאו ביחד איזורים רגישים או כואבים ועיצרו בהם. זו עבודה שמאפשרת למידה כיצד לעבוד עם כאב אינטנסיבי ולהרפות אליו, תוך כדי שימוש בנשימה, תנועה וקול.

לא לכל אישה מתאים לעשות עיסוי פנימי וגם לא עיסוי פרינאום, וזה ממש בסדר. חשוב מאוד שתקשיבי לגבולות הפנימיים שלך. אני בטוחה שהם שם מסיבה טובה.
אפשרות נוספת להכנת הפרינאום שלך והיוני שלך ללידה הוא אידוי רוזמרין.
זהו עוד תהליך שאני יכולה להמליץ, שיכול אולי לחבר אותך ליוני שלך ללא מגע, וגם לרכך ולהגמיש לקראת הלידה, זה אידוי פות רוצה לשמוע?

הטכניקה לקוחה מתוך האיורוודה והיא טקס טיהור והכנה אנרגטית. היא מאפשרת גם הגמשה של הפרינאום תוך כדי.

את לוקחת מספר ענפי רוזמרין נדיב.


חולטת אותם במים ומבשלת על אש קטנה כעשר דקות.

אפשר להשתמש בכל סוגי הרוזמרין - עלים מהגינה, או מהירקן. 

- עלים מיובשים לחליטה

- ארומתרפיה של רוזמרין

הכי טוב, זה כמה שיותר קרוב למקור. אבל מה שזמין לך, זה אחלה. שיהיה פשוט.

את המים את שופכת לקערה קטנה, ומניחה בתוך האסלה בשירותים.

גודל הקערה צריך להיות כזה, שהיא לא תבלוט החוצה מהאסלה ולא תשקע לתוך המים! 

ואז את יושבת על השירותים, אבל הפוך עם הפנים אל הניאגרה, כמו רוכבת על האסלה.

בצורה כזו היוני שלך פתוחה יותר והאדים של הרוזמרין יכולים לעלות למעלה, להגמיש את הפרינאום שלך ולטהר את היוני שלך.

ואת יושבת על זה 7-8 דקות, עד שהמים מתקררים וזה מסיים את העבודה.

זוהי הכנה פיזית, רגשית ואנרגטית ללידה.

כדאי לחזור על זה כל יום או מספר פעמים בשבוע, ככל שמתאפשר לך 
החל משבוע 35, ואפשר גם קודם כשאין התוויית נגד. 

 

חופית מנו -  לידה בידיים חמות

דולה הריון ולידה

מדריכת הכנה ללידה

מלווה תהליכים רגשיים ללידה ועיבוד טראומות לידה

דולה פוסט פארטום -ליווי לאחר לידה ובהורות הראשונית

הצטרפי אלי בפייסבוק : https://www.facebook.com/hofitdoula

יש לך עוד שאלה? אני אשמח שתכתבי לי

 


| עיסוי פרינאום || עיסוי פירינאום || חופית מנו || עיסוי פירנאום || הכנה ללידה |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים