_________________________________

 

  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר

 



 

 

קורס הכנה ללידה ייחודי

ללידה הנכונה עבורך

בואי להפוך את הלידה הזו לשלך!

עיסוי פרינאום- מתי לעשות, למה ואיך: המשיכי לקרוא

המלצות:

 לקוחות כותבות איך הליווי בלידה תרם להן:
לחצי כאן

 

רוצה לקבל תכנים מעודדים, מחזקים ומעשירים לקראת הלידה שלך?

הצטרפי אלי לפייסבוק



 

10 דרכים להבטיח את הלידה שאת רוצה

 

יש נשים שיודעות שהן רוצות אפידורל בהקדם האפשרי, ואחרות רוצות להימנע ממשככי כאבים ומתרופות. חלקן רוצות להיות לבד עם בן זוגן ואחרות יודעות שהן ישמחו להרבה עזרה ותמיכה. יש שאוהבות בתי חולים מאובזרים בשיא הטכנולוגיה ואחרות מעדיפות סביבה אחרת לגמרי.

אבל כולנו רוצות תוצאה בריאה-לאם ולתינוק.
כולנו רוצות שלא להיקרע, או לפחות לא להיקרע הרבה..
כולנו רוצות להרגיש בטוחות, מוגנות ואהובות בשעה שאנחנו יוצאות למסע אינטימי ומאתגר של לידה.

לכן, הנה רשימת טיפים שיעזרו לך לקבל את הטיפול שאת רוצה, בלי קשר אם את מצפה בכיליון עיניים ללידה או חרדה ממנה:

לידה היא אירוע גופני נורמלי

רוב הנשים ב- 2012, יכולות להרוויח מתכנות מחדש בכל הנוגע ללידה (הזיכרון הקולקטיבי). רבות מאיתנו חונכנו להאמין שלידה היא אירוע צווחני, חירומי, רפואי וקריטי. זה מגיע מהטלוויזיה וסרטים, אבל גם מהתרבות שבה לידה מתרחשת בבתי חולים, לצד אנשים חולים עם מחלות ופטולוגיות.
חשוב לזכור, שלידה היא מצב גופני ולא מחלה. אירוע גופני פיזיולוגי נורמלי. רוב הזמן לידה עוברת נפלא- באוכלוסייה בריאה בוודאי, וכשמשהו משתבש יש ציוד משוכלל, ידע וטכנולוגיה כדי לעזור ליולדת ולעובר.
זה מאוד עוזר, במהלך הטרימסטר השלישי, ללמוד ולדעת מה קורה לנו בגוף בשעת לידה. זהו תהליך פיזיולוגי מופלא, שבו כל מערכות הגוף מתכוונות לעשות הכל כדי שהתינוק יצא (הורמונים, רקמות, עצמות ומפרקים). כאשר תלמדי את כל זה, גם את תתחילי להאמין !

קחי קורס הכנה ללידה מוצלח 

כל הקורסים להכנה ללידה, ילמדו אותך דרכים רבות להתמודד עם צירי הלידה. החל מנשימות מרגיעות ועד למשככי כאבים.
יש קורסים בבתי חולים שהם טובים, ויחד עם זאת יש להם נטייה להתמקד רק במה שעושה בית החולים (אפידורל, עירוי וכדומה) ופחות בשיטות לא רפואיות להתמודדות. וכן הם מכוונים להעביר את האידיאולוגיה שלהם לגבי מה שיקרה הלידה ולא בהכרח את כל התמונה.  
תבחרי לך קורס מעמיק שבו יש הרחבה על כל שלבי הלידה והדרכים להתמודדות איתה. יש הסבר גם על המערכת הרפואית על יתרונותיה וחסרונותיה, וכן היבטים רגשיים של הלידה. ישנן דרכים רבות להתכונן ללידה שלך – החל מידע, דרך הכנה גופנית ביוגה או התעמלות לנשים הרות ועד הכנה רגשית ללידה שבה  מעמיקים לפחדים והחששות שיתכן ואת חווה בשלבים שונים של ההיריון.
קורס טוב יביא אותך ללידה מוכנה יותר, מודעת יותר לרצונות שלך ולזכויות שלך וממוקדת יותר במה שחשוב לך כאישה וכאם, ומאמינה הרבה יותר ביכולת של הגוף שלך פשוט ללדת.

דעי במה את יכולה (ולא יכולה) לשלוט 

ציפיות לא ריאליסטיות יכולות להוביל לאכזבה, וכאשר תיתקלי בסיטואציה שאינך יכולה לשנות זה יגרום לך לחוש פגיעה ולא מוכנה כשהאתגר יופיע לכיוונך.
ברור שלידה יכולה להיות בלתי צפויה. מומחית במיילדות פעם אמרה "you get the birth you get". אבל את יכולה בהחלט לשלוט על איפה תלדי, עם מי, כמה תכיני את עצמך לקראת הלידה, ואיך שאת מטפלת בעצמך במהלך ההיריון.

תוכנית לידה היא דרך מצויינת לכוון ללידה שאת רוצה. היא מסכמת את הדברים שחשוב לך שיקרו או שלא יקרו בלידה שלך במידת האפשר. תוכנית לידה היא לעיתים נושא ללעג. כי הרי איך אפשר "לתכנן" אירוע שהוא במהותו בלתי צפוי? אבל יש הבדל בין תוכנית "נוקשה", ואולי אידיאלית מידי, לגבי איך הלידה שלך תתרחש, לבין התכווננות כנה עם ראש פתוח. צרי לך את שאיפת הלידה שלך מתוך התכוונות כנה ותוך ידיעה במה את יכולה (ולא יכולה) לשלוט.

במערכת הבריאות הנוכחית שלנו, זה חיוני שנהיה אפקטיביות לגבי הטיפול בנו. מחקרים מראים שכאשר נשים מגיעות עם ידע לגבי התהליך, ויש להן תמיכה חזקה ומכבדת מצד הצוות הרפואי-הן בעלות שביעות רצון גבוהה לגבי הלידה שלהן והתנהלותה, בלי קשר למה שקרה בסוף.

דאגי לצוות מקצועי תומך 

למרות שזה סופר חשוב, לעיתים , עבור אם טרייה, זה קל יותר להגיד מאשר לבצע. אני שוחחתי עם הרבה נשים שבסוף ההיריון הבינו שהרופא שליווה אותם, לא התאים להן. או שהיתה חסרה להם תמיכה בהיריון ובלידה. אז הנה כמה טיפים מהירים, כיצד לדאוג לליווי מקצועי המתאים לכם:

1. דולה או מיילדת פרטית, יספקו לך ליווי רציף ותמיכה בכל שלבי הלידה. במה לבחור? זה תלוי מה מתאים לך. לכל אחת מעלות שונות. בדקי מה נכון ללידה שלך:

מיילדת פרטית- מטעם בית החולים, אחראית על כל האספקטים של הלידה, כולל הרפואיים, לא ניתן לבחור אותה מראש לרוב, מתחלפת לאר משמרת של 12 שעות, מגיעה רק לאחר שהתקבלת לחדר לידה, בעלת אמצעים רפואיים לטפל בך.

דולה- את בוחרת את הדולה שלך, אינה סמכות רפואית בחדר לידה ואינה נמנית על צוות בית החולים, נמצאת לאורך כל הלידה וגם אחריה, הליווי הוא רציף מההיריון בפגישות מקדימות וגם לאחר הלידה, זמינה טלפונית להתייעצויות ושיחה, מביאה כלים גם מעולם הטיפול ההוליסטי להקלה על הכאב וקידום הלידה.

2. בחירת בית חולים- אם את מעוניינת בלידה לא מנוהלת (ללא התערבויות), בחרי בבית חולים שמתאים לאג'נדה שלך, ושהסטטיסטיקות שלו מראות תמיכה בלידות טבעיות. או מקום שמיועד ללידות טבעיות (כמו מרכז לידה טבעי) וכמובן דולה או מיילדת פרטית שתהיה איתך כל הזמן. אם את עדיין "על הגדר" מבחינת האפידורל, הדולה תעזור לך להחליט "בזמן אמת" מה הכי נכון לך וכיצד לקדם את הלידה באופן המיטבי לכם. אם את רוצה אפידורל, ולמדי מה אפשר לעשות על מנת להפיק את המירב מהאפידורל ולסבול כמה שפחות מתופעות הלוואי. המשיכי להניע את הגוף גם על המיטה, לשנות תנוחות ולחזק את הצירים באמצעות רפלקסולוגיה וכלים נוספים (משככי כאבים בלידה). אם את בהיריון בסיכון, פני לבתי חולים שמתמחים במצבך. אם יש לך בקשות מיוחדות, כדאי לבדוק עם בית החולים שאת מתכוונת ללדת בו האם יבואו לקראתך.

בכל מצב, דולה תשפר את הסיכויים שלך להשיג את הלידה שאת שואפת אליה, כיוון שמלווה מקצועית ותומכת, תעשה את מירב המאמצים לעזור לך להשיג את הלידה שאת רוצה, תחזק אותך, תיתן לך מידע מקצועי שיאפשר לך לבחור מה נכון לך ולעובר, תקל על הכאב, תפחית את סיבוכי האפידורל ותסייע לקדם את הלידה באמצעות תנועה ומגע.

תקראי ספר היריון ולידה טוב 

לא משנה מה את רוצה מהלידה- אפידורל, לידה טבעית, לידה בבית חולים או בבית, תקראי לפחות ספר אחד טוב בנושא, שיתן לך מגוון אופציות לא שיפוטיות ומבוססות מחקרים ללידה. אני ממליצה על "טיבעי ללדת" בנושא זה או את "לידה פעילה". יש עוד ספרים רבים וטובים.

תדברי על הפחדים שלך 

כל אישה חוששת מתישהו לקראת לידה. הנה קומץ דברים שנשים פוחדות מהם: כאב, מחטים, לעשות קקי, לאבד שליטה, תוצאות מפחידות, ללכת לבית חולים, לא להגיע לבית חולים, לא לדעת מה קורה, שלא תצליח ללדת, שלא יכבדו אותה, שלא תוכל לזוז, שלא תוכל לקבל אפידורל, שלא תקבל טיפול טוב, מהלא נודע...
בדרך כלל אישה לפני לידה לא פוחדת מככככככללללל הדברים האלה, אבל זה טבעי ונורמלי לפחד ממשהו. אחרי הכל, זהו רגע משנה חיים.
דברי על הפחדים שלך עם בן זוגך. קחי דולה או מיילדת או אמא שחוו לידות וראו שזה מצליח פעם אחר פעם. קחי מי שתדע לתמוך בך ולהשרות בך ביטחון. הכנה טובה ללידה כוללת גם שיחה על הפחדים שלך.
מבחינתי זה סימן מצוין לפגוש יולדת שיש לה פחדים. זה אומר שהיא מודעת לאתגר שלפניה, לא מדחיקה ומתמודדת איתו.

קחי תמיכה 

אף אחד מהדברים הבאים לא אמור להתרחש בבידוד:
-לידה
-טיפול ברך הנולד
-אימהות באופן כללי.

למעשה, זהו רעיון מודרני חדש שאימהות אמורות להתמודד עם הרבה מכל זה לבד. אם נסתכל אחורה בזמן ולאורך תרבויות שונות, יש טקסים שונים ורבים שכולם נועדו לחבר אימהות עם תמיכה קהילתית, פרקטית וידידותית. באמת שצריך כפר שלם לגדל תינוק. אבל בעידן המודרני, "הכפר" הוא לעיתים קרובות משהו שאנחנו צריכים לארגן ולתאם. מה שהופך הכל למסובך יותר.
יתכן וזה ירגיש כאילו את מבקשת עזרה כי את לא יכולה להתמודד עם זה. אבל אמא שמחפשת עזרה ותמיכה- בהיריון, בלידה ובהורות עם תינוק חדש- זה למעשה להתמודד עם זה!!
וכל זה מתחיל כבר בהיריון! תומכת לידה מקצועית תהיה שם בשבילך כבר בהיריון, לאורך הדרך. בפגישות, בשיחות ובזמינות לכל צורך שיעלה בך. שיא התמיכה יגיע בלידה עצמה. שבה דולה תוכל לעזור לך להתמודד עם הלידה, לבן הזוג שלך להיות נוכח ולסייע ואף ליהנות מהתהליך בעצמו מחקרים מראים שנוכחות של דולה משפר את כל הנתונים ללידה טובה :
*קיצור משך הלידה בממוצע של 2.5 שעות.
*הפחתת הסיכוי לניתוח קיסרי או לידה מכשירנית ב 60%
*הפחתת הצורך במשככי כאבים בכ 50%
* הגברת שביעות הרצון מהלידה משמעותית.
* יחסים טובים יותר עם בן הזוג לאחר הלידה ובתחילת ההורות.
* ועוד.

זה לא או אפידורל או סבל 

יש מיתוס שכל אישה שרוצה ללדת ללא אפידורל היא אמיצה, קצת "משוגעת", מזוכיסטית, סופר וומן או פשוט שוגה בשיגיונות. לחילופין, אישה שלוקחת אפידורל היא בעלת היגיון בריא אבל "נמושה".
אבל, שימי לב, שישנו עניין נוסף: אישה שמתכננת ללדת ללא אפידורל, עושה במהלך ההיריון המון הכנה לקראת הכאב, ובלידה תהיה לה תמיכה רציפה. היא תיכנס לאמבטיה שתעזור להקל על הכאב. היא כנראה תקבל עיסויים וביטחון בתהליך, מאשת מקצוע שמיומנת בתמיכה וקבלת לידות ללא משככי כאבים. כנראה שהיא תזוז הרבה ולא תשכב על הגב.
ואישה שמקבלת אפידורל היא לא נמושה. בדומה לחברתה בלידה הטבעית, גם היא בשמחה משתמשת באחד האמצעים  להתמודדות עם כאב.
כולנו צריכים להפסיק להגדיר את הלידה, לפי שימוש או אי שימוש באפידורל.
כל הנשים צריכות להתמודד בלידה. זו רק שאלה של מה שיעבוד הכי טוב בשבילך ואז לברר איך את יכולה לעזור לזה לקרות.

תטפלי בעצמך במהלך ההיריון 

תזונה טובה ופעילות גופנית מתונה יכולה להשפיע לטובה בצורה משמעותית על ההיריון, הלידה וההתאוששות.
התעמלות לא צריכה להיות אינטנסיבית. עשי טיולים ארוכים כשאת יכולה, תשחי, תירשמי ליוגה להיריון.. יש דרכים רבות לשמור על כושר. תמצאי מה שנעים לך.
יש סיבות רבות במה תועיל לך התעמלות גופנית בלידה:

  • שיפור סיבולת לב ריאה
  • הפחתת הסיכון לסכרת הריון.
  • שיפור זרימת כלי הדם ומערכת העיכול (מניעת טחורים, שיפור זרימת דם לרחם ושיפור אפקטיביות הצירים ושיפור זרימת הדם לשילייה ולעובר(
  • חיזוק השרירים לצורך הלידה, אשר יכול להקל בצירים ובמשך הלידה עצמה.

תזונה טובה ופעילות גופנית מתונה יכולה להשפיע לטובה בצורה משמעותית על ההיריון, הלידה וההתאוששות.
תזונה- לקראת הלידה הרכב הדם שלנו וחומרי ההזנה שבגופינו משפיע גם על הלידה שנחווה. למשל, לכמות הברזל בגופינו יש השלכה על כמות החמצן שיגיע לכל הגוף, לרחם ולעובר. סידן מונע לחץ דם גבוה ואקלמפסיה (רעלת היריון) ומסייע בצירי הלידה (בשילוב עם ויטמין( D . אבץ הוא מינרל חשוב נוסף בהכנה ללידה. הוא נחוץ לעידוד של יצור הורמונים וריפוי לאחר הלידה.
אלו הם רק דוגמאות איך מה שאנחנו אוכלות משפיע על מהלך הלידה וההתאוששות שלנו באופן ישיר.
בנוסף, שבועיים לפני הלידה אישה צריכה להכין את גופה כפי שספורטאי מכין את עצמו לדרישות אנרגטיות גבוהות מבחינת בניית מאגרי האנרגיה של הגוף. הכנת רזרבים ללידה תעזור למנוע תשישות, התייבשות וחולשה. כל הגורמים הנ"ל מגבירים את הסיכוי של התערבות רפואית במהלך הלידה. לבניית מאגרי האנרגיה חשוב בשבועיים שלפני הלידה לצרוך פחמימות מורכבות, אשר מתפרקות בהדרגה לדם (הרבה ירקות ודגנים מלאים) כדי לשמור על רמות של אנרגיה באופן קבוע.

דעי שגישה חיובית, כבוד ונועם משנים 

מחקרים וסקרים עם נשים שילדו מעידים שחווית לידה טובה לא מבוססת על איך ילדת (עם אפידורל או בלעדיו), אלא אם התייחסו אליך עם כבוד בשעה שבה את פגיעה וחשופה (רגשית, נפשית, פיזית). אז תחשבי טוב טוב מי את בוחרת לקחת איתך ללידה, ואיפה את הולכת ללדת.
אל תבחרי בית חולים מסויים רק כי הטיפול הרפואי בו נחשב מהטובים, אלא חשוב גם לשמוע על היחס של הצוות שם כלפי היולדות.
אל תבחרי לך מלווים שרוצים להיות בלידה שלך, או מי ש"מובן מאליו" שאמור להיות שם.
קחי רק מי שתעזור לך בלידה. תתמוך בך. תאפשר לך להישען עליה ותחזק אותך ותדע לתת לך מה שאת זקוקה לו בכל רגע נתון.
לכי עם בן זוגך לקורס הכנה ללידה כדי שילמד למה לצפות ואיך להיות שם בשבילך.

מחשבה יוצרת מציאות

חכמים לפני כבר שכדאי שנשים לב איפה נמצאות מחשבותינו כי שם נהייה.
לנשים רבות יש נטייה לספר את כל "סיפורי הזוועה" שלהן בלי שום רסן ובלי לחשוב איך החוויה הפרטית שלה משפיעה על מי ששומעת את הסיפור ועומדת לפני לידה. חשוב לי שתזכרי- אין לך מושג מי זו האישה שמולך ומה שקרה לה לא שור אליך! כי את, מתכוננת לקראת הלידה שלך, את מעמיקה ויכולה להגיע ללידה במקום אחר שיאפשר לך את לידת החלומות שלך.
מחקרים מראים שהתמקדות בסיפורי לידה טובים מעלה את הסיכוי שלך לחווית לידה טובה ב 33% - וואו, זה המון!   לכן, שימי לב מה את קוראת ואיך את מדברת ומהם מחשבותייך לקראת הלידה- כי מחשבה יוצרת מציאות!!

 

מאחלת לך לידה טובה ונפלאה.

 

אשמח לענות על כל שאלה.

מצפה לשיחתך בהתרגשות.

חופית מנו -  לידה בידיים חמות.

050-8484847

 

 

 

 


| תוכנית לידה || חופית מנו || חופית דולה || דולה ללידה || תומכת לידה |
webthenet - עיצוב ובניית אתרים